Football Manager 2009

6 Haziran 2009 Cumartesi


Serinin bu son oyunu diğererine orana oldukça başarılı olmuş.Bu senede yapımcılar 3D grafik motorunu duyurunca bir anda paniğe kapıldım. Bilindiği gibi grafiklerin değişiminde çoğu oyun hayal kırıklığı yaratıyor ve Football Manager gibi bir simulasyon oyununun böyle bir hataya kurban gitmesini düşünemiyordum bile! SI Games, güvendiğim oyun firmalarının başlarında gelmekte. Bu nedenle böyle bir projenin beni hayal kırıklığına uğratmayacağını tahmin ediyordum. Sonunda Football Manager 2009 çıktı ve merak edilen 3D kamera özelliği çok tartışıldı.

Bu sefer oldukça değişik özelliklerle karşı karşıyayız.Takımların yönetimleri gerçekten değişik bazı yönetimler sabırlı iken bazıları hemen başarı istiyor.İsterseniz 5 sezon şampiyon yapın yinede bazı yönetimler ultimatomunuzu reddedip size kapı gösterebiliyor.

Diğer serilere göre bence bu sefer transfer epey zor yani bir Türk takımıyla büyük transfer şansınız yok gibi.Çoğu oyuncu görünen fiyatlarının 2 katından fazlaya geliyor.Buda transferde çok uğraşmanıza neden oluyor.

Sezon başı size gelen bir mesajda sizden hedef belirlemeniz isteniyor.Buna göre bütçe ve maaş bütçesi veriliyor.Buda ek bit özellik.Ayrıca gözlemciler aşırı bir önem kazanıyor transfeer zorlaşınca genç yetenekleri bulup kadronuza katmak için birçok oyunucuyu kaliteli scoutlarla izletmelisiniz.

Oyunda editör var.Bu sayede editlenmiş takımlar yaratabilir kendi oyuncunuzu yaratabilir stadları büyütebilir... kısaca istediğiniz herşeyi editleyebiliyorsunuz.(eğer Türkcell süper lig de oynayacaksanız takımınıza biraz para eklemenizi öneririm eğer büyük hedefleriniz varsa tabi)

Oyunda herşey para değil.Örneğin eskişehirspor'un 50 milyon euro büçesi var (????)(öee) gittiniz messiye 50 milyon euro verdiniz .Barcelona bıraksa bile oyuncu eskişehir benim kariyerimi bozar diyip gelmeyebiliyor.

Oyun şuan için oldukça fazla hataya sahip. Bunların en başında kaleciler geliyor. Kaleci orta saha oyuncularından fazla asist yapıyor!? Attığım gollerin büyük bir çoğu kaleci sayesinde gerçekleşiyor! Bir de eklemeden geçemeyeceğim, sinir hastalığınız varsa lütfen oynamayın. Takımınız hiç mücadelesiz ve saf bir şekilde yenilirken, müdahale edememek gerçekten çok sinir bozucu olabiliyor! FM09'da gelen yeni bir özellik ise futbolcuların koşacakları & hareket edecekleri yerleri daraltmışlar ve bir defans oyuncusunu artık en fazla orta sahanın gerisine kadar çıkartabiliyoruz. Aslına bakarsanız bu taktiklerimizi büyük ölçüde kısıtlıyor ve neden böyle bir iş yaptıklarını anlamış değilim...

Bütün hatalara ve 3d kameranın tatmin etmemesine rağmen fm severlerin keyifle oynayacağına inanıyorum....

:7/10

0 yorum: