Zoo Tycoon 2

23 Mayıs 2009 Cumartesi

Bildiğimiz Tycoon oyunları gibi tahmin edeceğiniz üzere bu sefer hayvanat bahçesi kuruyoruz. Sadece kurmak değil aynı zamanda işletiyoruz da.

Zoo Tycoon'ın 2. oyununda 30'dan fazla evcil ve yabani kara hayvanı var. Bunların yanında büyük beyaz köpek balığı da dahil olmaz üzere 20'ye yakın deniz hayvanı var. Hayvanların animasyonları gerçekten çok eğlenceli ve heyecan verici. Grafikler çok iyi değil ama; sevimli diye nitelendirsek pekte yanlış olmaz.

Oyunda üç temel oyun modu var. İlki 17 değişik görevden oluşan sizi zorlayacak “campaign” modu. ikincisi “challenge” mod. Adından da anlaşılacağı gibi sizi mücadeleye sokacak bir oyun modu. Bu moda belli bir zaman dilimi içerisinde sizden istenilen para miktarına ulaşmanız tarzı zorlayıcı ve bir o kadarda eğlenceli kriterler bulunuyor. Sonuncusu ve belki de en zevkli mod “sandbox” modu. Zaten bu mod bütün Tycoon severlerin oynamayı en çok sevdiği moddur. Sınırsız para. Bir göreviniz yok. İstediğiniz ve hayallerinizdeki hayvanat bahçesini kurmanız için hiçbir engel yok.

Yepyeni 3D motor, pek çok yenilik, yeni fikirler ve bağımlılık yaratan eğlenceli oynanışı ile Zoo Tycoon 2'nin keyifli anlar yaşatması muhtemel. Ancak Need for Speed: Underground 2, Halo 2, Half-Life 2, Vampire the Masquerade: Bloodlines ve Medal of Honor: Pacific Assault gibi oyunlar varken donuk grafikli, en sağlam makinelerde bile yavaşlayan (motordan ötürü) ve basit arabirimli, çocuk oyunu sayılabilecek bir yapımın yüzüne kim bakar o da ayrı bir konu. Yine de saydığım tüm oyunları yalayıp yuttuysanız göz atmaya değer bir oyun Zoo Tycoon 2.

0 yorum: